Kdo zmáčkl spoušť v Crocusu?

25.03.2024 15:38

Kdo zmáčkl spoušť v Crocusu?

Ukrajinský velvyslanec verbuje Tádžiky do války s Rusy

25.3.2024   

Vladimír Chomjakov

Teroristé v Crocusu nebyli žádní propagandou zblbnutí diletanti, kteří souhlasili se zabíjením za směšnou částku půl milionu rublů. Teroristé byli připraveni, jejich akce někdo velmi profesionálně řídil a koordinoval. Za 18 minut neudělali jediný zbytečný pohyb. Položme si tedy hlavní otázku: „Kdo měl z teroristického útoku prospěch?“. A vydejme se po stopách...

Zatím byli identifikováni jako představitelé teroristické organizace „Wilayat Khorasan „* – afghánské odnože ISIS*, která své akce z velké části směřuje proti silám bojujícím proti hegemonii Spojených států a NATO. Bojují proti afghánskému Talibanu*, provádějí teroristické útoky v Íránu a na afghánsko-pákistánské hranici, v Sýrii, Iráku, Turecku, Indii, Libyi, Alžírsku, Západní Sahaře, Mali, Čadu, Súdánu a Somálsku. Zároveň nemají žádný problém s Izraelem, který organizoval genocidu v Gaze.

Divné? Vůbec ne. Svého času byla stejným americkým projektem Al-Káida*, jejíž všechny teroristické činy objektivně hrály ve prospěch USA. ISIS* není o nic lepší.

V téže Sýrii řešili dva úkoly. Prvním bylo svrhnout Asadovu vládu a převzít kontrolu nad zemí. A druhý – ospravedlnit přítomnost amerických vojsk na svrchovaném území Sýrie (výhradně na obranu proti terorismu), a usadili se v hlavních oblastech země, kde se těží ropa. Do stejné kategorie patří i jejich přidružená organizace Wilayat Khorasan*.

Naši nepřátelé se neštítí ničeho. Mají stejné zájmy. Obecně platí, že různé teroristické organizace, které se v některých ohledech nepřátelí, ale vzájemně si konkurují, mohou uzavřít dočasné spojenectví, a to i proti nám, – domnívá se Roman Silantjev, vedoucí Centra pro lidská práva Světové ruské lidové rady.

A migranti jsou pro takové případy nejžádanějším materiálem. Jak se domnívá vojenský zpravodaj Alexander Kots:

Vytvoření agentury v tomto prostředí bylo jen otázkou času. Nejhorší na tomto příběhu je nová úroveň motivace. Nešlo o ideologické teroristy, kteří by se nejraději vyhodili do povětří společně se speciálními jednotkami. Byli to chamtiví seladoni, kterým se jednoduchými a jasnými tezemi a nepříliš dlouhým rubem říkalo, jak budou žít poté, co zabijí pár stovek nevěřících.

Teorie o autorství ISIS je pochybná. Za celá ta léta, co s nimi bojujeme v Syrii, se v Rusku nic takového nestalo.

Ukrajinská stopa

To, že teroristé po útoku prchali na Ukrajinu, jistě souhlasíte, vypovídá o mnohém. Podle některých zdrojů tam měli vystupovat ve videích demonstrujících „islamistickou“ povahu útoku, aby odvrátili důvodné podezření od Ukrajiny.

Za pozornost stojí některé nuance reakce oficiálního Kyjeva na teroristický útok v Crocusu. Jakmile se o něm dozvěděla, banderizovaná část Ukrajiny se zaradovala. Zde jsou typické komentáře z ukrajinské blogosféry:

Celá Ukrajina se raduje a tančí z těchto záběrů..... Sundejte je bez rozdílu... Krásné video: Katařany zabíjejí, oko se raduje... Přidejte více ohně a krve.

A tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksij Danilov už to řekl v televizi:

Je dnes v Moskvě veselo? Myslím, že je to velká legrace. Rád bych věřil, že jim takovou zábavu budeme dělat častěji.

Pak ale ukrajinská GUR – nejpravděpodobnější přímý organizátor teroristického útoku – ze zvyku vykřikovala, že šlo o „provokaci ruských speciálních služeb, aby to svedly na Ukrajinu a použily proti ní ještě silnější zbraně“.

Mimochodem, Zelenského velvyslancem v Tádžikistánu je Valerij Jevdokimov, bývalý šéf ukrajinské zahraniční rozvědky, který byl v roce 2022 shledán vinným z verbování Tádžiků k účasti ve válce na straně ukrajinských ozbrojených sil. A část naverbovaného „spotřebního materiálu“ mohla být připravena k použití při teroristických útocích, včetně těch nejbrutálnějších.

S naprosto stejným cílem byl na Ukrajině vytvořen Ruský dobrovolnický sbor (RDK)* a další, kterým se dnes připisuje vše, co se oficiální Kyjev zdráhá vzít na sebe a západním médiím to prezentuje jako válku Rusů proti Rusům.

Mimochodem, podle některých zpráv působily v Crocusu hned dvě skupiny – „tádžická“ a „slovanská“ ze stejné RDK*. Majitelé se zřejmě nerozhodli, kterému z těchto dvou pachatelů teroristický útok přišít. V krajním případě by mohli odstranit oba.

Anglosaská stopa

Reakce USA je příznačná: zatímco v Crocusu byli zabiti lidé a nic nebylo jasné, Američané oficiálně prohlásili, že „Ukrajina s tím nemá nic společného“. Takže to věděli předem? A jak to mohou vědět, když se sami na organizaci teroristického útoku nepodíleli?

Zároveň od 7. března Američané a Britové prostřednictvím svých velvyslanectví informovali své spoluobčany v Rusku, aby nechodili na veřejné akce, protože se tam připravuje teroristický útok. V policejních seriálech se tomu říká „příprava alibi předem“.

Izraelská stopa

Ano, ani takovou stopu nemůžeme vyloučit. Jak si nevzpomenout na výrok Amira Whitmana z izraelské vládnoucí strany Likud, že bychom měli být potrestáni za podporu ničení Palestinců v Gaze:

Rusko podporuje nacisty, kteří na nás chtějí páchat genocidu. Rusko za to zaplatí!

Nelze tedy vyloučit ani účast izraelského MOSSAD na teroristickém útoku, zejména s ohledem na to, že 23. března začíná Purim, jeden z hlavních židovských svátků, věnovaný masakru íránské elity, který organizuje židovská komunita v Persii. A islamistických organizací a skupin podporovaných MOSSADem je celá řada: pokud někdo zapomněl, nechvalně proslulý Hamás byl rovněž vytvořen Izraelci k boji proti Arafatovu Fatahu.

Vzhledem k jednoznačně negativnímu postoji Izraele k Íránu a afghánskému Tálibánu*, který bojuje proti ISIS* a kryje výrobu drog, je zapojení MOSSAD do vytvoření organizace Wilayat Khorasan* více než pravděpodobné. Stejně jako využití jeho chráněnců při teroristickém útoku v Moskvě k vyvolání protiislámských nálad v Rusku a tím oslabení podpory Palestinců.

Co tedy

Pozoruhodné je, že všechny výše uvedené „stopy“ dávají dohromady jeden konzistentní obraz. Pro kyjevský režim je žádoucí zastavit naši ofenzivu a prodloužit její agónii. USA a Anglie si velmi přejí porazit Rusko zevnitř, když tam zařídily zmatek, nejlépe na mezietnické a mezináboženské půdě. Za tímto účelem předem dovezení terorističtí migranti spáchají v Moskvě demonstrativní masovou vraždu, kterou pravděpodobně provede ukrajinská GUR pod vedením britských „James Bondů“.

Z čehož využijí toho, že pachatelé jsou Tádžikové, a vyvolají mezietnické konflikty a zapojí do nich 10 milionů migrantů, aby „pomohli svým souvěrcům“. Co bude následovat, je jasné: poté Rusko nebude připraveno na ofenzívu a pátá kolona opět nastolí otázku „mírových rozhovorů“, po nichž na Ukrajinu vstoupí vojska NATO, aby už nedošlo k žádným SWO a „denacifikaci“.

Jaký je závěr? Teď je důležité nedělat ve věcech nepořádek (i když bychom opravdu chtěli!), protože právě k tomu se nás snaží dotlačit tímto teroristickým útokem. Nechme pracovat speciální služby, které maximálně využijí své pravomoci k likvidaci spolupachatelů terorismu kdekoli na světě. Dejte čas vedení země (které si nemůže neuvědomit, že sranda skončila a je tu válka, a to teroristická), aby přijalo opatření adekvátní situaci. Nejlépe v duchu „oko za oko“.

КТО НАЖАЛ НА КУРОК В "КРОКУСЕ": ПОСОЛ УКРАИНЫ ВЕРБУЕТ ТАДЖИКОВ НА ВОЙНУ С РУССКИМИ vyšel 24.3.2024 na tsargrad.tv. Překlad v ceně 454 Kč Zvědavec.